January: BOOK HAUL 2021

Som de av dere som vet hvem jeg er eller generelt følger meg andre steder sikkert allerede vet, er noe av det jeg liker best i denne verden bøker. Alltid har jeg følt jeg har lest mye med mellom 10 og 15 bøker i året, men når Covid-19 inntraff og jeg litt senere valgte å ikke ordne meg med en ny TV når jeg ga tilbake den jeg hadde lånt tok det virkelig fart. Jeg endte dermed 2020 med å ha lest 57 bøker som jeg skrev i forrige innlegg. Det var riktignok ikke bare konsumpsjonen av bøkene som økte voldsomt, enda voldsommere ble innkjøpet av bøker – noe som definitivt ikke har gitt seg enda. Jeg er nå overbevist om at å lese og kjøpe bøker er to adskilte hobbyer, og ser heldigvis at jeg ikke er alene om det.

Men å finne gode bøker kan være en voldsom prosess, og det kan være vanskelig å finne et sted å starte – spesielt om man ikke er interessert nok, eller har tid nok, til å sette seg inn i og delta aktivt i bokmiljøene som befinner seg spesielt på nett. BookTok, BookStagram og BookTube har druknet meg på best mulig måte i anbefalinger, så hver måned vil jeg nå prøve å legge ut videoer med oversikt over de bøker jeg har kjøpt og de bøker jeg har lest siden sist for å kunne gi dere litt utbytte av det jeg kommer over – de fleste vil ikke være like lange som denne. Jeg leser mange forskjellige genrer; blant annet fantasy, classics, business og ledelse, “selvhjelp”, noe Sci-Fi og noen få moderne fiksjonsbøker. Bøkene jeg anbefaler er i hovedsak på engelsk (jeg snakker også engelsk i videoene), men de absolutt fleste vil du også kunne finne i oversatte versjoner.

I dag får dere en oversikt over alle de bøkene jeg har kjøpt eller fått (jule- og bursdagsgaver) mellom 20. desember (hadde selvpålagt kjøpestopp fra 31. oktober ): ) og til og med januar. Let me know om du har lest noen av bøkene her tidligere og hva du eventuelt syntes om de, og er det noen du plutselig fikk lyst til å lese selv?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: